Menu

zoeken

150921 Wester Willem 2013TJERKGAAST - De pluimveehouderij van familie Bouma en de paardenhouderij van de familie Wester in Tjerkgaast zetten aankomende zaterdag, op Nationale Burendag, de deuren open voor belangstellenden. Om de contacten tussen boeren en burgers te verbeteren wordt iedereen uitgenodigd voor een bakje koffie op de bedrijven.

Van tien uur 's ochtends tot drie uur 's middags kunnen de belangstellenden het bedrijf bekijken en staan de families klaar om te vertellen over de onderneming, het leven op de boerderij, de keuzes die ze moet maken en de plannen voor de toekomst. Ook in Koufurderrige, Ypecolsga en Indijk doen agrarische bedrijven mee aan het initiatief.

'Kofje by de boer' wordt geïnitieerd door leerlingen van het Nordwin College in Leeuwarden. In totaal zijn zo'n 25 agrariërs in Friesland die het bedrijf openstellen. De beide ondernemingen in Tjerkgaast zijn door dorpsbelang Woudsend benaderd om aan te sluiten bij de invulling van het project in deze omgeving.

(Archieffoto: Willem Wester laat zijn Fryske hynders zien (De Zakenman))

150921 Bouma Tjerkgaast pluimveehouderij
Het pluimveebedrijf van de familie Bouma (Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!