Menu

zoeken

Kerstspel Langweer 2022Het Levend Kerstspel in Langweer, dat op kerstavond 24 december 2023 wordt uitgevoerd, is compleet vernieuwd. Onder enthousiaste leiding van Nynke de Jong-Jongema hebben Marleen en Sies Uilkema, Jet Brinker en Aart Veldhuizen het afgelopen jaar intensief over de nieuwe opzet nagedacht.

De “meedenktips” van vorig jaar zijn serieus genomen en ook uitgevoerd, vertelt Nynke de Jong-Jongema. Dankzij de circa zeventig vrijwilligers is er een compleet nieuw kerstspel ontstaan. Voorheen stonden organisatie en uitvoering van het kerstspel los van de kerstnachtdienst van de kerk. Dat is dit jaar voor het eerst niet meer het geval.

,,Wat is er nou mooier om de handen ineen te slaan en er samen een mooie kerstviering van te maken’’, aldus Nynke de Jong. Dominee Aart Veldhuizen is daarvoor bij de organisatie van het kerstspel aangeschoven. De kerstnachtdienst in de kerk van Langweer op kerstavond komt te vervallen. De opzet van het nieuwe Levend Kerstspel zal zodanig zijn ,,dat het voor iedereen een geslaagde kerstavond wordt’’.

Het spel
De bezoekers verzamelen zich op de oude haven van Langweer, aan de Stevenshoek. Daar komt een verlichte kerstboom staan, waarin de mensen een meegebrachte kerstwens mogen hangen. Vanaf 19:00 uur neemt de verteller de mensen mee door de straten van Langweer. Ze zullen langs verschillende scènes komen waar het kerstverhaal word gespeeld.

De laatste scene wordt in de kerk van Langweer opgevoerd. Dit stuk van het verhaal is voor het eerst live op internet te volgen via kerkdienstgemist.nl. Kijkers kunnen in de zoekbalk “Langweer’ intoetsen, waarna de kerk van Langweer op het scherm komt.

Bij erg slecht weer wordt het kerstspel in zijn geheel in de kerk uitgevoerd.

  • Langweer, Stevenshoek, 19.00 uur


Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!