Menu

zoeken

98100603 Tjeukemeer TsjukemarSINT NICOLAASGA - Er zijn vergevorde plannen om de recreatie op de Tsjûkemar een boost te geven. Het meer moet een trekpleister worden bij de poort van Friesland. Op maandag 28 september vindt er in Delfstrahuizen een informatiebijeenkomst plaats die op touw is gezet door enthousiastelingen die zich tot de 'Club van Aanjagers van de Tsjûkemar' hebben omgedoopt.

 

Uit Sint Nicolaasga is Willem Steneker in de club vertegenwoordigd. In de plannen die tijdens de bijeenkomst worden gepresenteerd staat onder andere centraal hoe recreatie op en om de Tsjûkemar in de toekomst moet worden vormgegeven. Centraal staat daarbij het uitbreiden en upgraden van het recreatieve voorzieningenniveau. Ook moet er meer bekendheid worden gegeven aan alle bestaande en toekomstige recreatiemogelijkheden op het meer. Hierbij wordt volgens de club goed naar de specifieke kwaliteiten van de diverse dorpen gekeken en wordt die zelfs als basis voor de plannen gebruikt. 

De inloopbijeenkomst, die van vijf uur 's avonds tot acht uur 's avonds in Hotel-restaurant De Tjongervallei plaatsvindt, wordt in samenwerking met Provincie Fryslân, gemeente De Fryske Marren en recreatieschap Marrekrite georganiseerd.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!