Menu

zoeken

150918 Brand Tjerkgaast SpannenburgTJERKGAAST - Laswerkzaamheden in de buurt van de gierkelder hebben de felle brand veroorzaakt, die donderdagmiddag voor aanzienlijke schade in stal aan de Spannenburgerdyk in Tjerkgaast heeft gezorgd. Ondanks dat er voorzieningen waren getroffen, kwamen de lasvonken in aanraking met de mestgassen. Dit heeft volgens de brandweer voor een explosie gezorgd met vuur over de gehele lengte van de stal.

Isolatiemateriaal ontvlamde waardoor er een uitslaande brand ontstond. De dikke rookpluimen waren vanaf grote afstand waarneembaar. Uiteindelijk kregen de brandweerkorpsen van Sint Nicolaasga en Sloten het vuur onder controle, waardoor het grootwatertransport uit Joure niet meer nodig was. De veehouder had de kalveren vanwege de laswerkzaamheden al uit de stal gehaald. 

Het bedrijf is in het verleden al eens eerder door brand getroffen. De schade aan de stal is nu wederom aanzienlijk. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Lees ook: Brand lege stal Tjerkgaast

(Foto's: De Zakenman)

150918 Brand Tjerkgaast Spannenburg buitenkant

150918 Brand Tjerkgaast Spannenburg detail



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!