Menu

zoeken

150917 Rekje diefstal Van der LeestSINT NICOLAASGA - Een rek met ongeveer elf jassen is woensdagmiddag bij Van der Leest Textiel in Sint Nicolaasga leeggeroofd. Ook maakten de dieven blikken babyvoeding uit Jumbo Altenburg buit. De daders namen de buiten opgestelde kleding mee in hun zwarte auto met een buitenlands kenteken. Drie Roemeense mannen zijn uiteindelijk op de Lemmerweg in Sneek door de politie staande gehouden.

Volgens eigenaar Aloys van der Leest van de kledingzaak werd de diefstal ook vanuit de winkel van Jellesma VersTriade waargenomen. ,,De getuige is er achteraan gelopen. Toen de dader met de jassen door had dat hij werd achtervolgd, versnelde hij zijn pas." Op de Gaastweg stond een auto met Pools kenteken geparkeerd. De daders maakten zich in de richting van Spannenburg uit de voeten.

De politie kon de auto in de buurt van Sneek aan de hand van het kenteken en het signalement staande houden. In het voertuig troffen de agenten naast de jassen nog meer spullen aan die bij diefstallen buit zijn gemaakt. Onder andere de verschillende blikken babyvoeding die bij de Jumbo-supermarkt aan de Molewei waren weggenomen. 

De drie verdachten, 31, 32 en 34 jaar, werden in de boeien geslagen en ingesloten.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!