Menu

zoeken

150915 Larven enerlingenSINT NICOLAASGA – De larven van de meikever, de zogenoemde engerlingen, zorgen voor grote problemen op de velden van Renado. De beestjes vreten de ondergrondse delen van het gras aan. In de zomerperiode kan de vraatschade er voor zorgen dat complete delen van het gazon afsterven.

Gemeente De Fryske Marren zoekt samen met Renado naar een oplossing. De engerlingen komen zowel op het hoofdveld als op het tweede veld voor. De sportbeheerders hebben al geprobeerd om het beestje met een knoflookextract te bestrijden. De maatregel sloeg gedeeltelijk aan, maar bleek de enerlingen niet afdoende te bestrijden. Vogels bieden geen oplossing, omdat die de gehele grasmat verpikken als ze de larven ontdekken.

Samen met vrijwilligers heeft gemeente afgelopen zaterdag in alle vroegte de velden speelklaar gemaakt. Het is volgens De Fryske Marren echter nog maar zeer de vraag of dit afdoende is.

(Afbeelding: Gemeente De Fryske Marren)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!