Menu

zoeken

Henk larosSINT NICOLAASGA - De jury van de Allegorische optocht was ook dit jaar onder de indruk van de vindingrijkheid en verbeeldingskracht van de wagenbouwers uit het dorp. Dit vertelde juryvoorzitter Henk Laros bij de prijsuitreiking  van de optocht 2015 in het Zalencentrum.

Een belangrijk punt van de vijfkoppige jury bij de toekenning van de punten was het element van de originaliteit. In totaal twee sessies, zowel van de morgen- als de avondoptocht, komt de jury tot zijn uiteindelijke oordeel.

'Het puntenverschil tussen de vier hoogst geëindigde wagens was feitelijk minimaal. Toch heeft de jury gemeend om De Gaastweg het hoogst aantal punten te geven. Dit omdat de drie vorige onderwerpen (Rapuzel, KPJOPATRA en Rio de Janeiro), hoewel met erg veel fantasie en creativiteit uitgewerkt, deels terug te voeren zijn op bestaande beelden of films. De Gaastweg is in de uitvoering nog een stap verder gegaan. Zij hebben de kracht van de verbeelding ingebracht', zo stelt de jury in haar rapport. De Gaastweg werd met 357 punten de winnaar van de optocht 2015.

Ook over de groepen en kleine wagens volop lof van de jury. De groep kent de potentiële bouwers van de toekomst. Theo Woudstra uit Tjerkgaast kreeg van de jury de aanmoedigingsprijs 2015 uitgereikt voor zijn Acrobatiek ontmoet muziek.

Zaterdagavond werden nog de verlichtingsprijzen uitgedeeld. Eerste werd KPJ gevolgd door Fûgeldobbe en De Grietman.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!