Menu

zoeken

2015 optocht ochtend 84SINT NICOLAASGA - De Sint Nykster Merke met de 65ste Allegorische Optocht trok dit jaar iets minder bezoekers, in vergelijking met voorgaande jaren. Volgens voorzitter Peter de Jong van de organiserende VVV zijn de regenbuien, die overigens grotendeels om Sint Nicolaasga heen trokken, de reden voor het lagere bezoekersaantal. Desalniettemin kwamen er duizenden mensen naar de Merke. Een schatting durft hij niet te maken, omdat het aantal niet-betalende bezoekers erg groot is. ,,It wie dus ek net sa dat er net sa'n soad minsken wiene. We binne dus hiel tefreden". 

De Jong kijkt terug op een zeer geslaagde Sint Nykster Merke. ,,De optocht wie hiel moai, it nivo heech en der diene him gjin neamenswurdige problemen foar", stelt hij tevreden. Het onderdeel Fiets 'm er in op zaterdag bleek een doorslaand succes. ,,Sawal by de jeugd as boppe de sechstsjin wiene der in soad dielnimmers, mar meinammen de publike belangstelling wie hiel grut. It seach swart fan de minsken rûn de fiver. Ik skrok der suver fan". Ook voor het ringfietsen, het Merke-kaatsen en de oriënteringsrit was veel belangstelling. 

Het dreigende slechte weer zorgde wel voor een iets lagere omzet van de kermis. ,,Mar de Merke-man kleit net, want it wie ek net hiel min, hear." De schermutselingen in de nacht van zaterdag op zondag betreurt De Jong. ,,Ik ha der net sa'n soad fan mei krigen, mar dat is fansels skande. Dochs wie it let yn 'e nacht en dan binne de Sint Nyksters op it plein noch mar op ien hân te tellen."

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!