Menu

zoeken

13041454 GruttoDONIAGA - De Dúne- en Follegeasterpolder is volgens onderzoek een gebied met een gevarieerd aanbod aan broedvogels geworden. It Fryske Gea noemt in haar ledenblad de waarnemingen in het gebied aan de westoever van de Tsjûkemar, dat een aantal jaren geleden als moeras- en waterbergingspolder is ingericht, verrassend.

Uit het broedvogelonderzoek blijkt dat daar soorten als de grutto, kwartel, waterral, porseleinhoen, baardman en kneu zijn waargenomen. Meest bijzondere ontdekking werd op 12 juni gedaan. Toen werd er in de polder een zingend mannetje roodmus gespot. Het vogeltje staat niet op de 'rode lijst', omdat de soort wereldwijd gezien niet met uitsterven wordt bedreigd. Toch is de roodmus in Nederland zeer zeldzaam. De laatste jaren zijn in Nederland volgens SOVON Vogelonderzoek Nederland met name in het kustgebied slechts een beperkt aantal broedparen waargenomen.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!