Menu

zoeken

230512 Idskenhuizen voedselkast 3Plaatselijk Belang Idskenhuizen heeft bij dorpshuis De Stjelp een voedselkast geplaatst. Het bestuur kreeg signalen dat ook inwoners van eigen dorp ,,wel wat extra hulp kunnen gebruiken, maar daadwerkelijk weten wij dat niet.’’ In de kast komen alleen houdbare producten, die gratis worden verstrekt. Ook liggen er menstruatieproducten en bijvoorbeeld tandpasta. Later wordt een proef met groenten uit eigen tuin gedaan.

In een oproep vraagt Plaatselijk Belang ouders om de komst van de voedselkast met hun kinderen te bespreken. ,,Bij hen zal de verleiding bestaan om er iets uit te pakken. We stellen het op prijs dat de mensen met ons meedenken en waken over de voedselkast, zodat deze netjes blijft. De kast staat er voor mensen die het wat minder goed hebben.’’

De houten kast met pannendak is door bestuurslid Sjaak Smitstra getimmerd, terwijl collega-bestuurslid Eddie Hilarius de materialen regelde. De niet meer werkende koelkast is door Bouwhuis Drankenhandel in Sint Nicolaasa geschonken.

Foto's: Plaatselijk Belang Idskenhuizen



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!