Menu

zoeken

150625 Scharsterbrug Hollandiastraat komgrens 1000April 2022: het platform op de komgrens van Scharsterbrug leidt fietsers veilig op de weg, maar functioneert als een barrière voor het overige verkeer als de brug open staat.De problemen met de wegversmalling op de komgrens van Scharsterbrug, waar verkeer uit Joure rijdt, worden binnenkort aangepakt. In de nieuwe situatie worden op die plek vooral ‘s zomers files verwacht als de brug verderop in het dorp is geopend. Opstoppingen tot buiten het dorp leiden tot onveilige situaties, vooral voor fietsers, waarvoor de wegversmalling speciaal is aangelegd. Voor het CDA-raadslid Bauke de Wolff zijn de veranderingen aanleiding tot het stellen van raadvragen.

De gemeente overlegde maandag 8 mei 2023 opnieuw met betrokken partijen. Plaatselijk Belang Scharsterbrug stemde in 2020 in met de aanleg van de wegversmalling, die zorgt dat fietsers veilig vanaf het fietspad de weg op kunnen. Met bedrijven, zoals zuivelfabriek Vreugdenhil, is destijds geen overleg geweest. Plaatselijk Belang tekende wel aan dat ,,dat uit ervaring zal moeten blijken of de versmalling, met name zomers als de brug veel en soms lang openstaat, leidt tot opstopping buiten het dorp met mogelijke frustraties en ergernissen tot gevolg’’.

Het kombord is in de herfst van 2022 verplaatst en het plateau verlengd, zodat het zicht op fietsers is verbeterd. ,,Of de wegversmalling mogelijk in de zomer, na het sluiten van de brug, leidt tot grote
opstoppingen en files ter hoogte van de komgrens hebben we nog niet kunnen ervaren’, laten burgemeester en wethouders aan de CDA-fractie weten, ,,Het was onze bedoeling om dat in 2023 te monitoren en dat in overleg met Plaatselijk Belang te evalueren.

Beeld: Google Maps

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!