Menu

zoeken

Terwijl de top van de KPN-straalverbindingstoren in Spannenburg in de zon staat te schitteren, is het ondereind in nevelen gehuld. De mist reikt niet hoger dan enkele tientallen meters. De toren zelf is 118 meter hoog en zorgt voor de verbinding van onder andere telefoonverkeer.Na jaren klagen is de ontvangst van televisiezenders via Digitenne in de Friese zuidwesthoek aanmerkelijk verbeterd. Zonder er ruchtbaarheid aan te geven heeft KPN op de straalverbindingstoren van Spannenburg een nieuwe steunzender gemonteerd. Het vermogen is volgens leden van diverse fora van KPN laag, maar ,,in elk geval een flinke verbetering’’. Vooral toeristen op campings en pleziervaarders hebben profijt van de nieuwe steunzender.

Een van de KPN-forumleden reageert enthousiast. ,,Dat is natuurlijk goed nieuws. ook al is het met laag vermogen, de antenne staat op honderd meter hoogte, dus daar gaan ze in de directe omgeving heus wel van profiteren.’’ Duizenden reacties kwamen in de afgelopen jaren op de verschillende KPHN-fora voorbij. De reacties waren niet mals. Mensen zegden hun abonnement op, omdat ze niet meer wilden betalen voor de slechte ontvangst.

Een forumlid vertelde dat hij met zijn boot in de haven van Sint Nicolaasga lag en geen ontvangst vanuit Friesland had. Toen hij automatisch op zenders zocht, kreeg hij wel honderd procent ontvangst vanuit Groningen, ,,Kijk eens op de kaart waar Sint Nicolaasga ten opzichte van de mast in Leeuwarden en Groningen ligt’’, schreef hij cynisch.

Foto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!