Menu

zoeken

Openbaarvervoer museum 1 1000Het jubilerende Nationaal Vervoersmuseum in Ouwsterhaule heeft zaterdag 25 maart 2023 een druk bezochte open dag gehad. Zo’n 180 bezoekers kwam ter gelegenheid van de twintigste verjaardag langs. Onder hen ook veel oud-vrijwilligers. ,,We hebben een prachtige dag gehad’’, aldus Janny Oudhuis van het NOV-museum na afloop.

De interesse van de bezoekers gingen vooral naar het museum en de bussen uit. Op dit moment worden een Gado-bus en een 114 Enhabo gerestaureerd. In de werkplaats was van alles te zien. Echte liefhebbers konden onderdelen uit het eigen magazijn van het vervoersmuseum kopen. De rondritten met de museumbus vielen ook erg in de smaak, aldus de organisatoren. De muzikale omlijsting kwam van de Fryske Troebadoer Adri de Boer uit Lippenhuizen.

Foto's: Menno Dijkstra

Openbaarvervoer museum 2 1000Openbaarvervoer museum 3 1000Openbaarvervoer museum 4 1000Openbaarvervoer museum 5 1000Openbaarvervoer museum 6 1000Openbaarvervoer museum 7 1000



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!