Menu

zoeken

,,Niet betreden,sporen'' staat op een afzettingslint van de politie gedrukt.Het roodwitte lint zit om een vrachtwagen gekruld, die in Heerenveen is afgebrand.SINT NICOLAASGA – Bij een inbraak bij Drankenhandel Bouwhuis aan de Wieken in Sint Nicolaasga, hebben dieven afgelopen nacht 250 lege bierfusten buitgemaakt. De schade loopt in de duizenden euro’s.

Een medewerker van de horecagroothandel ontdekte de inbraak vrijdagmorgen. Op het buitenterrein was een grote ravage, het hek van Bouwhuis en de buren bleek vernield en de afgesloten overkapping was opengebroken.

Mogelijk is de inbraak door vier tot zeven mensen gepleegd. Op camerabeelden is te zien dat vier dieven tussen twee en drie uur ’s nachts de fusten in een grote bus laden. Bouwhuis gaat ervanuit dat twee handlangers op de uitkijk stonden.

Frank Bouwhuis heeft collega-ondernemers op de hoogte gesteld. ,,De fusten kun je namelijk niet zomaar inleveren. Als zij een grote partij fusten aangeboden krijgen, weten ze dat deze mogelijk gestolen zijn.”

Er is aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Lees ook: Getuigen gezocht kraak drankenhandel en Gelezen: Cel voor bierfustdieven

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!