Menu

zoeken

GeldmaatSint Nicolaasga - Nog dezelfde avond heeft de politie drie mannen aangehouden op verdenking van fraude en diefstal van geld en goederen in Sint Nicolaasga, die eerder op de dag plaatsvond. Het trio ontvreemdde maandagmiddag 31 januari 2023 pinpassen en huissleutels bij een ouder stel.

Een oplettende buur maakte een foto van de auto van de verdachten, met daarop ook het kenteken. De drie verdachten (17 en 18 jaar uit Spijkenisse en 20 jaar Den Hoorn/Zuid-Holland) zijn dezelfde dag rond 20.00 uur in Nieuwerkerk aan de IJssel aangehouden.

Het stel uit Sint Nicolaasga werd maandagmiddag rond drie uur gebeld. De man deed zich voor als medewerker van een bank. Ondanks enige aarzeling overtuigde de zogenaamde bankmedewerker de slachtoffers toch om telefonisch hun pincode af te staan. Vervolgens werden bij hen thuis twee pinpassen opgehaald.

Toen de verdachten vertrokken waren, bleken ook de huissleutels van de slachtoffers weg te zijn. Een oplettende buur maakte een foto van het kenteken en de auto waarin de mannen zich verplaatsten. De auto en de verdachten kon daarna vrij snel in de Randstad worden getraceerd.

De politie gaat verder met het onderzoek. Ook wordt natuurlijk onderzocht of de aangehouden mannen ook betrokken zijn bij mogelijk andere incidenten van bankhelpdeskfraude.

Meer weten over deze zaak en bankpasfraude? Klik op deze link.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!