Menu

zoeken

230127 Oldeouwer CampingTjeukemeer gemeenteHet gehalveerde plan: alleen op het groene vlak is de bouw van vakantioewoningen toegestaan.Uitbreiding van camping paviljoen Tjeukemeer in Oldeouwer moet wat de gemeente betreft worden beperkt tot zo’n vijftien hectare. De initiatiefnemers willen een dubbel zo groot terrein met 55 tot 95 recreatiewoningen bebouwen. Ze hebben delen van het gebied in eigendom. Ook zijn ze al jaren in gesprek met de eigenaresse over verkoop, maar daar is nog niets concreets uit gekomen, aldus de gemeente.

Over het terrein aan de Skredyk in Oldeouwer heeft de gemeente al eerder gesprekken met de recreatie-ondernemers gehad. Conclusie was toen dat de gemeente niet aan de vestiging van een zelfstandig recreatiebedrijf zou meewerken. De provinciale verordening verbiedt dat; Oldeouwer is namelijk niet als recreatiekern aangewezen. Uitbreiding van de bestaande camping Tjeukemeer zou wel mogen.

Ander struikelblok voor het recreatieplan is dat het voorgestelde plan in een zogeheten weidevogelkansgebied ligt. Dat mag niet worden aangetast, aldus het college van burgemeester en wethouders in een schrijven aan de gemeenteraad. Belangrijk is ook dat het plan moet ,,passen bij de aard en schaal van het gebied’’.

Illustraties: gemeente De Fryske Marren

De initiatiefnemers willen het rode vlak graag in zijn geheel bebouwen.230127 Oldeouwer CampingTjeukemeer plan



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!