Menu

zoeken

150903 Ochtendoptocht KPJopatraSINT NICOLAASGA - Waar de regen in Langweer rond tien uur 's ochtends met bakken uit de hemel kwam, was de lucht in Sint Nicolaasga geklaard. Het dorp beleefde een droge ochtendoptocht, waarbij het niveau van de praalwagens enorm hoog was. 

De duizenden toeschouwers keken met veel belangstelling naar de prachtige creaties, die passeerden. Van de weerzinwekkende vertolking van een zeventiende eeuwse pestepidemie van buurtvereniging Bouwen-Houtring tot de samba tijdens een Braziliaans carnaval en op de Copacabana uitgevoerd door buurtvereniging De Grietman. 

Veel bouwers namen het publiek mee naar verhalen uit het verleden. Het sprookje Rapunzel, Asterix en Obelix, de Toren van Babel, de Vietnamoorlog uit de Amerikaanse serie 'Tour of Duty', een greep uit de thema's die in de wagens terugkwamen.

In totaal waren er acht kleine en elf grote praalwagens te bewonderen. Showbands zorgden voor de muzikale omlijsting. Er deden zich geen noemenswaardige problemen voor, al ging Oan 't Spoar vanwege pech vroegtijdig van de route. 

Donderdagavond vanaf 20.30 uur gaat de optocht op herhaling.

(Foto's: De Zakenman)

150903 Ochtendoptocht Rapunzel

150903 Ochtendoptocht sleepboot

150903 Ochtendoptocht Zwarte dood

150903 Ochtendoptocht Samba



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!