Menu

zoeken

Spannenburg luchtfoto brug c RWSWeggebruikers moeten vrijdag 20 januari 2023 op de brug van Spannenburg rekening houden met stremmingen van telkens een kwartier. Rijkswaterstaat Noord-Nederland controleert die dag de houten constructie aan de onderzijde. Medewerkers inspecteren daar de bouten, die ze eventueel aandraaien en zo nodig vervangen. Het werk kan alleen op een veilige manier worden gedaan als er geen verkeer over de brug rijdt.

De werkzaamheden vinden vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur plaats. ,,Misschien lopen de werkzaamheden wat uit’’, waarschuwt een woordvoerder van Rijkswaterstaat Noord-Nederland alvast. De inspectie, die afgelopen vrijdag vanwege de harde wind niet doorging, is nodig om de veiligheid van het wegverkeer te garanderen. Als gevolg van de stremming van de Prinses Margriettunnel in rijksweg A7 tussen Sneek en Joure maakt veel meer verkeer gebruik van de brug dan gebruikelijk.

Tijdens de werkzaamheden zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer actief te informeren over de werkzaamheden, en in goede banen te leiden. Tekstkarren geven ook informatie over de verwachte verkeershinder.

Foto: RIjkswaterstaat Noord-NederlandHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!