Menu

zoeken

230110 Lemmer nieuwjaarsbijeenkomstDFMSINT NICOLAASGA - Burgemeester Fred Veenstra is blij dat afgelopen jaar de Allegorische Optocht in Sint Nicolaasga door kon gaan. De burgervader zei dat dinsdagavond in zijn nieuwjaarstoespraak in De Hege Fonnen in Lemmer.

,,Na twee jaar stilstand konden veel evenementen weer doorgaan. Wat hebben we genoten van de ballonfeesten, de optocht in Sint Nyk en al die andere tradities. En wat was het mooi om weer naar het skûtsjesilen te kunnen gaan en Lemmer kampioen te zien worden.”

Het jaar 2022 was ook het jaar van de oorlog in Oekraïne. In Sint Nicolaasga werd De Oorsprong een toevluchtsoord, in Legemeer hotel De IJsvogel. Veenstra zegt trots te zijn op de manier hoe de opvang van vluchtelingen is opgepakt. ,,Met grote inzet van ambtenaren, vaak in eigen tijd, en vrijwilligers zijn drie hotels ingericht om vluchtelingen op te vangen. En ook particulieren hebben aan velen onderdak geboden. Daarnaast waren er allerlei spontane initiatieven om spullen in te zamelen voor de vluchtelingen hier en de achterblijvers in Oekraïne (red.). Hartverwarmende initiatieven. Dit getuigt van een echte mienskip.”

Foto: Brenda van OlphenHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!