Menu

zoeken

Een poging tot inbraak in het clubgebouw van Tennisvereniging Akkrum heeft  tot een volledig vernielde deur en kozijn gezorgd. De inbrekers zijn niet binnen geweest. Er wordt ook niks vermist. Met een koevoet of breekijzer is met barstend geweld geprobeerd de deur los te wrikken. Als gevolg daarvan knapte het raam. De inbrekers zagen toen dat er nauwelijks iets van waarde te halen was. Tennissers ontdekten de ravage vrijdagmorgen. De donderdagavondploeg was donderdagavond rond twaalf uur als laatste vertrokken. In die tussentijd hebben de daders hun vergeefse poging gewaagd. Politieagenten stelden vrijdag op en rond het tenniscomplex direct een onderzoek in. Ze hebben enkele waardevolle sporen gevonden. Fred Zondervan en Inke Siesling - beiden van de onderhoudscommissie - hadden de grootste moeite om de half losgewrikte deur uit de sponning te krijgen. Het bestuur komt binnenkort in een extra vergadering bijelkaar. In dat besluit spelen ook de vernielingen op het terras van twee weken geleden mee. Gesproken wordt over het afsluiten van de banen rondom en de versnelde installatie van bewakingscamera's.SINT NICOLAASGA – Op It Sein en de Stationsstraat in Sint Nicolaasga zijn zaterdag twee inbraken geweest.

Rond 20.30 uur kwam de melding van de inbraak op It Sein binnen. De inbraak op de Stationsstraat is rond 22.30 uur opgemerkt. Bij thuiskomst kwamen de bewoners erachter dat in hun woning was ingebroken.

In beide gevallen heeft de politie forensisch onderzoek gedaan en is een buurtonderzoek gestart. De politie kan vanwege het onderzoek niets over de buit zeggen. Wel meldt de perswoordvoerder dat op de Stationsstraat goederen zijn gestolen. Er is tot nu toe niemand aangehouden.

De agenten zijn op zoek naar camerabeelden uit de buurt. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844. Voor het doen van een anonieme melding, bel dan met 0800-7000.

(Foto: archief Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!