Menu

zoeken

Fr zuivelverwerkende fabriek van Vreugdenil BV torent hoog uit boven het dorp Scharsterbrug, dat doorsneden wordt door de Scharsterrijn, het water tussen het Tjeukemeer en de Langweerder Wielen.SCHARSTERBRUG – Het autopoetsbedrijf aan de Hollandiastraat in Scharsterbrug mag auto's verkopen, maar alleen als de auto’s binnen en achter op het terrein worden gestald. Daarnaast mag er op het pand geen reclame worden gemaakt. 

Omwonenden hebben bij gemeente De Fryske Marren geklaagd over het poetsbedrijf vanwege overlast. Buurtbewoners vinden dat een autobedrijf niet in de dorpskern hoort en melden dat het bedrijf buiten de reguliere werktijden geopend is.

De Hollandiastraat is een drukke weg en nu de brug op afstand wordt bediend, staat het wegverkeer langer stil. Dat geldt ook voor de hulpdiensten. Omwonenden zijn bang dat met een autohandelaar in de straat, de drukte toeneemt. ‘Zo is het toppunt van de verkoop van auto’s aan particulieren vaak in de weekenden en op feestdagen; juist de momenten waarop er ook sprake is van veel verkeer op het water’.

De gemeente gaan niet mee in die redenatie en staat de verkoop toe. Wel geeft De Fryske Marren toe dat de verhouding tussen wonen en bedrijvigheid uit balans is door Vreugdenhil en bestratingshandel Smit. 

In een eerdere versie van het artikel stond dat het bedrijf geen auto's mocht verkopen aan particulieren. Dat bericht is niet juist. 

(Foto: archief Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!