Menu

zoeken

follegaFOLLEGA – Follega krijgt aan de Straatweg zestien vakantiewoonarken en vier vakantiewoningen. De recreatieverblijven worden door Spruyt Waterwoningen BV en Folclaghe BV gebouwd. De vraagprijs is 492.500 euro vrij op naam. Permanente bewoning is niet toegestaan.

De woningen en arken tellen 92 vierkante meter op een perceel van 363 vierkante meter. De vier vakantiewoningen hebben gezamenlijk twee steigers aan de kant van het plas-drasnatuurgebied. De arken krijgen elk een eigen steiger. Alle vakantieverblijven tellen minimaal vier slaapplekken en kunnen worden uitgebreid tot tien slaapplaatsen.

De projectontwikkelaar meldt voor duurzame materialen te kiezen. De betonnen funderingen worden opgebouwd met duurzame Sips sandwich panelen met aluminium kozijnen en Ayous gevelbekleding.

De recreatiewoningen krijgen een warmtepompsysteem. Op het dak is plaats voor zonnepanelen. Een inpandige rioleringspomp pompt het vuilwater naar een IBA-systeem op de wal. Op het park komen oplaadmogelijkheden voor de elektrische auto.

Vogelgebied
De groenstrook naast het waterpark is aangekocht om er een vogelgebied van te maken en wordt daarom niet door Folclaghe gebruikt. De groenstrook ligt pal tegen De Dunegeaster- en Follegeasterpolder van het Fryske Gea. Dit gebied van 72 hectare groot ligt aan de westoever van de Tsjûkemar en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een aaneengesloten moerascomplex.

(Foto's: De Zakenman)

DJI 0241



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!