Menu

zoeken

Romte.LR.liggend Florian CatsSINT NICOLAASGA – De Friese theatergroep Tryater speelt op 14 en 15 oktober de voorstelling Romte bij Aannemingsbedrijf Bangma BV in Sint Nicolaasga.

Romte speelt van 5 oktober tot en met 17 december op locaties in Friesland die een link hebben met het thema wonen, waaronder Aannemingsbedrijf Bangma aan De Wieken 1 in Sint Nyk.

In het muzikale en meertalige Romte wordt een tijdreis gemaakt. De spelers (her)beleven de woningnood in de jaren ‘50, maken kennis met de uitbundige woonideeën van de jaren ’70 en worden geconfronteerd met de individualisering tijdens de jaren ’90. Uiteindelijk komen ze terecht in het heden, waar een nieuwe wooncrisis zich aandient. Vinden de vier personages de woonvorm van morgen?

Tryater is onder andere te gast bij de Friso Bouwgroep in Sneek en in Leeuwarden, de opleiding Bouw en Infra van ROC Friese Poort in Drachten, deurenleverancier Van Vuuren in Grou, Bouwbedrijf Van Dijk in Surhuisterveen, Siderius Heftrucks in Leeuwarden, Noord Nederlandse Draadindustrie in Dokkum, Spruyt Waterwoningen in Heerenveen en Bouwbedrijf Van Marrum in Franeker.

Het Fries-Nederlandse stuk is toegankelijk voor anderstaligen. Bezoekers kunnen vooraf smart glasses reserveren, waardoor ze het stuk met Nederlandse of Engelse ondertiteling kunnen volgen.

Kijk voor meer info op https://tryater.nl/programma/romte/

(Foto: Florian Cats)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!