Menu

zoeken

VervoersverbodTJERKGAAST – Bij een vleeskuikenbedrijf in Tjerkgaast is vogelgriep vastgesteld. Het gaat volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschijnlijk om de besmettelijke, een hoogpathogene, variant. Op het bedrijf worden door de NVWA circa 87.000 dieren geruimd.

In de directe omgeving zijn geen andere bedrijven met pluimvee. Voor de twee pluimveebedrijven binnen een straal van tien kilometer geldt per direct een vervoersverbod. De boeren moesten zich al aan een ophok- en afschermplicht houden.

Het vervoersverbod geldt voor alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook is het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel van kracht, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Daarnaast gelden regels voor de jacht, zo is het in dit gebied onder andere verboden te jagen op eenden of te jagen in gebieden waar dat watervogels kan verstoren.

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!