Menu

zoeken

20190901 002429OUWSTER-TRIJEGEAEN – Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer houden het tweejaarlijkse dorpsfeest voor het eerst in een even jaar.

De laatste editie is in 2019 gehouden. Door coronamaatregelen kon het feest het afgelopen jaar niet doorgaan. De organisatie heeft daarom besloten om het door te schuiven naar dit jaar, voor het eerst in de historie in een even jaar.

Anneke Schreur is opnieuw de nieuwe voorzitter. In 2019 organiseerde zij haar eerste dorpsfeest. ,,Ik ben trots op de vorige editie en kijk uit naar de komende feesten. Ik heb vertrouwen in de huidige ploeg vrijwilligers om opnieuw een geweldig feest neer te zetten.”

Het programma van 2022 is op enkele punten vernieuwd. De traditionele playbackshow op vrijdagavond is omgedoopt tot ‘Ouwster-Trijegeaën Got Talent’ met cabaret, dans of een goochelact, naast de gebruikelijke playbackacts. Ook nieuw is het spel ‘Waar schijt de koe!’ op zondagmiddag. Daarbij loopt een koe gedurende twee uur lang op een veld van 15 bij 15 meter, ingedeeld in vakken van één vierkante meter. Deze vakken zijn te koop voor 5 euro en de eigenaar van het vak waarin de koe het meest heeft gepoept gaat naar huis met een bedrag van €250.

Verschillende activiteiten van vorig dorpsfeest keren terug in dezelfde vorm, zoals de survivalrun voor kinderen op vrijdagmiddag en voor volwassenen op donderdagavond. De versie voor volwassenen werd de vorige keer voor het eerst georganiseerd en na een daverend succes is ook dit jaar de survival weer onderdeel van de festiviteiten. Ook de strijd tussen de buurten, de Zevenkamp, blijft op de zaterdag. Regerend kampioen Ouwster-Nijega zal hier haar titel gaan verdedigen.

Tussen de middag is de gezamenlijke dorpsmaaltijd met soep en broodjes. Zaterdagavond komt coverband ‘8-PM’ optreden en zondagochtend wordt de tentsamenkomst verzorgd door ds. Wim Warnar. De collecte komt ten goede aan Stichting Het Vergeten Kind. Aansluitend is er de matinee, met op het scherm de Formule 1 GP van Italië.

(Foto: Arjen de Jong)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!