Menu

zoeken

220804 Ouwsterhaul gaslek brandweerVanwege explosiegevaar zijn donderdagochtend de brandweerploegen van Heerenveen en Joure uitgerukt naar Ouwsterhaule. Door een lekkage stond de kruipruimte vol met gas. Netwerkbeheerder Liander heeft het euvel zonder verdere problemen verholpen.

De lekkage zat vlak voor de gasmeter. Een mogelijke oorzaak kan verzakking van de grond rondom de woning zijn. ,,Bij aankomst roken we meteen al gas in de kruipruimte’’, aldus een woordvoerder van Brandweer Joure. De explosiegevaarmeter gaf een zodanige concentratie aan dat maatregelen direct nodig waren.

Het was de tweede melding van stank of een hinderlijke, vreemde lucht, die de bewoners bij het alarmnummer deden. De meldkamer in Drachten kreeg niet helemaal duidelijk om wat voor soort lucht het precies ging. Reden om de brandweer in te schakelen.

Foto: Brandweer JoureHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!