Menu

zoeken

November 2018: Dertig vakantievilla's van minimaal bijna een half miljoen euro zijn in aanbouw aan het Meer van Eysinga in Sint Nicolaasga. De waterpartij is speciaal voor het plan uitgegraven. November 2018: Dertig vakantievilla's van minimaal bijna een half miljoen euro zijn in aanbouw aan het Meer van Eysinga in Sint Nicolaasga. De waterpartij is speciaal voor het plan uitgegraven. Vier recreatiewoningen op het park Meer van Eysinga in Sint Nicolaasga mogen blijven staan. Tegen de realisatie ervan waren vorig jaar bezwaren bij de gemeente De Fryske Marren binnengekomen. De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie maakte er korte metten mee. De bezwaarmakers hebben geen poot om op te staan, vindt ze.

Volgens de bezwaarmakers waren een paar woningen, die op de kavels 6, 7, 9 en 10 staan, buiten het bouwvlak gebouwd. Ook zouden parkeervoorzieningen zijn aangelegd in een gebied, dat oorspronkelijk voor water zou zijn bedoeld. Een ontsluitingsweg zou ook binnen de bestemmingen “water” en “groen” zijn aangelegd.

In de visie van de bezwaarmakers zouden de eigenaren van bestaande recreatiewoningen het eigendom van een van de wateren in het park, de Landhuisvaart, moeten krijgen. Het weigeren ervan zou zorgen voor ,,een strijd met een goede, ruimtelijke ordening’’.

Ook het argument dat de gemeente door de aanvrager van het plan met verschillende tekeningen op het verkeerde been zou zijn gezet, strandde in de onafhankelijke bezwaarschiftencommissie. De gemeente hoeft de verleende omgevingsvergunning niet in te trekken, zoals de bezwaarmakers graag wilden.

Archieffoto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!