Menu

zoeken

marathon 2019 87SINT NICOLAASGA - Manege de Oorsprong uit Sint Nicolaasga houdt dit weekend weer de jaarlijkse paardenmarathon. Vanaf 13 uur zullen eerst de deelnemers onder het zadel starten, gevolgd door de aanspanningen.

De start en finish is bij de manege. Daartussen rijden de deelnemers een traject van zo’n 15 kilimeter in en om Sint Nicolaasga met acht hindernissen. Vier hindernissen bevinden zich op het manege terrein, een hindernis staat bij Bosma Groene Vakzaak, een andere hindernis staat in Idskenhuizen op de weg richting Teroele. Bij hotel de Oorsprong is de vaardigheid en de rust. De laatste hindernis is in de manege. 

Elk jaar vliegen de waterspetters in de ronde als de paarden zo snel mogelijk door de waterbak gaan, dit zorgt voor een groot spektakel. Hoe meer aanmoediging de paarden krijgen hoe sneller zij zullen gaan. Supporters zijn daarom van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Bij mooi weer, waar we natuurlijk op hopen, is IJsboerderij de Bûterkamp aanwezig met heerlijk vers boeren schepijs.

(Foto's: archief De Zakenman)

marathon 2018 85marathon 2019 22marathon 2019 87marathon 2019 121 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!