Menu

zoeken

Eiffel2SINT NICOLAASGA – De Oekraïense vluchtelingen in De Oorsprong hebben een Eiffeltoren van chocolade gekregen.

Het bouwwerk is het examenproduct van Anhtuan Le. De student Patisserie liep stage bij banketbakker Gad Bros in Joure. ,,Normaal gesproken worden de bouwwerken beoordeeld. Wat er daarna mee gebeurt, wilde de school niet zeggen”, zegt Bros, ,,Waarschijnlijk zou het in de container verdwijnen. Dat vind ik zonde. Ik wilde hier graag andere mensen blij mee maken.”

In overleg met de stagiaire besloot Bros om de Eiffeltoren aan de Oekraïense vluchtelingen in De Oorsprong te geven. Via een kennis die vrijwilliger in De Oorsprong is, is een ontmoeting geregeld.

Het meter hoge chocoladebouwwerk trok woensdagavond veel bekijks. Met behulp van een vertaler heeft Gad Bros uitleg over de opdracht gegeven. ,,De Eiffeltoren is in dank aanvaard. Zij besloten om hem even te laten staan zodat alle bewoners het eerst in geheel konden zien. Ik ben in ieder geval blij dat deze heerlijke chocolade en werkstuk waar lang aan gewerkt is, een goede bestemming heeft gekregen.”

De Eiffeltoren is ongeveer een meter hoog en gemaakt van 10 kilogram Valhorona chocolade. Anhtuan Le heeft hier in totaal, inclusief planning en uitvoering, ruim een week aan gewerkt. De stagiaire had woensdagmiddag zijn examen. Naast het showstuk moest hij ook divers gebak en bonbons maken. Alles ging goed. Anhtuan Le is geslaagd voor deze opleiding.

(Foto's: Gad Bros)

eiffel1Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!