Menu

zoeken

Kombord LangweerLANGWEER – Een bewoner aan de Weversstreek in Langweer krijgt geen ontheffing voor de parkeerschijfzone in de straat. De bezwaarmaker is geen vaste bewoner.

Het parkeerterrein aan de Weversstreek telt vier plekken. Hier zijn nu drie ontheffingen verleend aan de vaste bewoners. Als de twee niet-vaste bewoners ook een ontheffing krijgen, is er een parkeerplek te weinig. ‘Indien toch wordt geparkeerd in de straat door vijf ontheffinghouders is de bezettingsgraad 125 procent. In feite is er dan ook sprake van foutparkeren’, meldt de gemeente De Fryske Marren.

De gemeente wijst de bezwaarmaker op de alternatieve plekken aan de Hendrik Dijkstraleane. Daar kan zonder ontheffing en zonder parkeerschijf door niet vaste bewoners worden geparkeerd. Deze alternatieven liggen op een acceptabele loopafstand van de Weversstreek.

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!