Menu

zoeken

150813 Brug Spannenburg Tjerkgaast dichtSPANNENBURG - Twee ambulances die met spoed naar patiënt moesten, stonden zondagochtend rond half twaalf vast voor de brug over het Prinses Margrietkanaal in Spannenburg. Uiteindelijk moest één ziekenwagen omrijden. In één van de spoedgevallen betrof het een reanimatie.

Volgens woordvoerder Saskia Dijkema van Rijkswaterstaat is het een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest. ,,Toen de brugwachter op zijn bedienpost bij de Prinses Margrietsluis in Lemmer een melding kreeg van de komst van een ambulance was de bediening van de brug al in gang gezet. Vervolgens schoot de brug in storing. De brugwachter op de sluis heeft daarop direct contact gelegd met de Meldkamer, die vervolgens de ambulance heeft laten keren/omrijden. Hoe het kan dat er vervolgens nog een ambulance voor de brug stond, is ons niet bekend. De storing was reeds bekend bij de Meldkamer."

Het defect duurde uiteindelijk een uur. ,,Er was sprake van een technische storing in een eindschakelaar, die ter plaatse moest worden gereset", legt Dijkema uit. Het is niet de eerste keer dat de brug in een storing schiet. Sinds januari 2014 hebben er in totaal zes storingen plaatsgevonden, waarvan er volgens Rijkswaterstaat in vier gevallen sprake was van hinder voor het wegverkeer. ,,De oorzaken lopen uiteen van een defecte eindschakelaar tot kapotte verlichting. Voor dergelijke storingen heeft Rijkswaterstaat een monteur op afroep beschikbaar. Die komt direct ter plaatse om de storing zo spoedig mogelijk te verhelpen."

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!