Menu

zoeken

2020 Sint Nyk van boven 1SINT NICOLAASGA – Overal in het land worden inzamelacties voor de inwoners van Oekraïne gehouden. Zo ook in Sint Nicolaasga. De van oorsprong Poolse Lucyna Lewandowska vraagt dorpsgenoten om spullen te doneren.

De Poolse bevolking helpt de vluchtelingen uit Oekraïne met de opvang, maar er is een tekort aan spullen, meldt Lucyna Lewandowska uit Sint Nicolaasga. Daarom worden ook inzamelingsacties gehouden door Poolse mensen in Nederland.

De nodige spullen zijn dekens, eten in blik, baby luiers, babyvoeding, babykleertjes, kleding, zaklampen, hygiëne producten, paracetamol en andere middelen tegen pijn, kaarsen, slaapzakken, batterijen, verband, pleisters, bandages, kinderspeelgoed en warmtedekens.

De spullen moeten schoon zijn en voorzien van kaartjes met maten. Lewandowska vraagt donateurs om de inhoud op de zakken en dozen te noteren.

De inzamelactie loopt tot en met vrijdag. Op zaterdag worden de spullen naar Polen gebracht. Een ieder die wil doneren kan Lucyna Lewandowska via Facebook benaderen voor een afspraak.

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!