Menu

zoeken

culinair Helder 1BOORNZWAAG - Drie recreatiewoningen aan de Houtvaartweg in Boornzwaag blijven vakantiehuisjes. De eigenaren wilden een dubbelbestemming zodat de huisjes permanent bewoond mogen worden. Het college heeft het verzoek afgewezen.

De eigenaren willen zelf op het park De Woudfennen gaan wonen voor een positieve invloed op de bestrijding van ongewenste criminaliteit. Ook willen ze door hun eigen woning te verkopen, een bijdrage leveren aan het oplossen van het grote woningtekort. De recreatiewoningen zijn volgens de eigenaren geschikt als woonhuis. Er is straatverlichting en het huisvuil kan gemakkelijk worden opgehaald. Een van de woningen wordt al permanent bewoond.

De eigenaren hoopten met de ‘kruimelregeling’ legale permanente bewoning van hun recreatieve adres mogelijk maken. Een harde eis om aan de kruimelregeling te voldoen, is dat de recreatiewoning sinds 31 oktober 2003 onafgebroken wordt bewoond. Dat is hier niet het geval. Daarnaast zorgt het omzetten van recreatiewoningen naar permanente woningen voor extra ‘ruimtebeslag en verstening in het landelijk gebied’. Ook past permanente bewoning niet in het gemeenteprogramma Recreatie en Toerisme.

(Foto: het vakantiepark ligt aan het water/Archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!