Menu

zoeken

7 juli op weg naar de topSINT NICOLAASGA - Het jaar 2021 zit er bijna op. Het was opnieuw een jaar in een coronacrisis, maar er gebeurden ook genoeg leuke dingen. Ga terug in de tijd met het derde deel van het jaaroverzicht 2021.

(Foto) De familie Meijer uit Sint Nyk maakt bekend dat ze dit jaar mee aan Forza4Energy4All. Dit is een 3-daagse sportieve uitdaging in september in de Italiaanse Alpen. Dit allemaal voor Energie4all die zich inzet voor onderzoek naar spierziekte.

Juli

De nieuwbouw voor het samenvoegen van De Paedwizer en It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga staat voor 2022 gepland. Het is onbekend hoeveel de plannen gaan kosten.

Vanwege een corona uitbraak onder jongeren in het dorp houdt café Het Wapen van Friesland te Sint Nicolaasga de deuren in elk geval tot en met 13 juli 2021 dicht.

Voor de brug bij Spannenburg komt voorlopig nog geen oplossing. Rijkswaterstaat heeft te weinig geld om de plannen uit te voeren.

Survival
Het was dringen bij de inschrijving van de dertiende Sint Nykster brandweer survival. De teams konden zich inschrijven via de QR code en op de laptops die klaarstonden op de tafels. Binnen een uur hadden 63 teams zich bij de inschrijftafel definitief inschreven. Met de teams van Brandweer Langweer en Joure stokte de teller dit jaar op 65 teams. Het team 'Vrienden van ganzer live' bestaande wint de survival. Zij krijgen de bekende Brandweer survival muts uitgereikt.

(Foto) Harmen Boelsma (54) is dierenverzorger bij dierenpark Wildlands in Emmen. De oud-Sint Nykster werkt al dertig jaar iedere dag met de dieren van de savanne.7-juli-Harmen-Boelsma5---kopie.jpg

Ouders van de schoolverlaters van it KlImmerblêd organiseerden als één van de laatste acties van groep acht een mini-survival tot groot vermaak van de jongeren.

Een hele trits gebouwen staat op de nominatie om als gemeentelijk monument te worden aangewezen. Daarbij zijn de voormalige stoeterij bij hotel De Oorsprong in Sint Nicolaasga, het pompstation en machinistenwoningen van waterbedrijf Vitens in Tjerkgaast, alsmede de pastorieën en kerken in Langweer, Sint Nyk, Idskenhuizen en Scharsterbrug.

De vaccinatiebus komt op vrijdag 23 juli naar het Zalencentrum in Sint Nicolaasga. Iedereen die dat wil kan hier een prik van Moderna of BioNTech/Pfizer komen halen.

Een volwassen otter is in de nacht van zaterdag op zondag op de A6 bij Scharsterbrug doodgereden.

Een inwoonster van Sint Nicolaasga heeft een automobilist gered, die vanaf rijksweg A6 met hoge snelheid in de rietkraag van het Tjeukemeer was gereden.

De Langweerder vrachtwagenchauffeur Eric Jellesma is met zijn Scania R450 tweede geworden in de categorie Open Voertuigen in de strijd om de titel Mooiste Truck van Nederland 2021.

 

Augustus

Op een boot bij de Marchjepôle is brand uitgebroken. De opvarenden hebben zelf geprobeerd de brand te blussen, maar ademden daarbij rook en bluspoeder in. Een persoon is te observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Nederland is de op één na grootste exporteur buiten de Europese Unie van ijs met 38 miljoen kilogram per jaar. Holiday Ice in Sint Nicolaasga levert hiervan 7,5 miljoen kilogram per jaar.

Twee corona-spandoeken van gemeente De Fryske Marren zijn vernield. Het gaat om doeken in Langweer en bij de rotonde van Sint Nicolaasga. Het doek is met een scherp voorwerp kapot gesneden.

Met een groot gat in de boeg is Jeanet Engelsma (16) uit Langweer Nederlands kampioen in de Flitsklasse geworden.

Ruim zestig campinggasten met een stacaravan op Camping Blaauw gaven gehoor aan de oproep van de werkgroep die de massale protesten coördineren en actie willen ondernemen om het besluit van ontruiming aan te vechten.

8 22082021 wateroverlast 2(Foto) Een fikse regenbui zorgt voor veel ongemak op camping Blaauw en veel tenten stromen vol water Voor de jeugdige campinggasten zorgde het voor vertier.

De medewerkers van GGD Fryslân vaccinatiebus hebben vrijdag bijna honderd prikken gezet. Negen mensen lieten zonder afspraak de eerste vaccinatie zetten, 87 mensen hebben tweede prik gehaald.

Zaterdag 28 augustus was de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen van de RVLC combinatie. De trainers en leiders van de jeugd zijn in het zonnetje gezet. Voor alle leiders en trainers werd de nieuwe kleding, voorzien van het nieuwe RVLC logo, uitgedeeld.

September

VVV heeft haar 3.370 leden getrakteerd. Met een versierde kar en de opgepoetste Deutz van Patrick de Winter zijn bij de gezinnen een traktatie overhandigd of in de brievenbus gestopt.

Groep 7 van It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga heeft donderdag zeilles gekregen. De Optimist on Tour stond voor de derde keer op het strand bij Delfstrahuizen om de jeugd enthousiast te maken voor de watersport.

Een van de Roemeense inbrekers, die op 22 november 2017 twee gokkasten van café Het Wapen van Friesland in Sint Nicolaasga leeghaalde, is tot vijf jaar cel veroordeeld.

De familie Meijer uit Sint Nicolaasga heeft afgelopen weekend een bijzondere prestatie geleverd door in Italië voor Stichting Energy4all maar liefst drie Alpenreuzen te beklimmen. Met de actie haalden ze maar liefst 21.467 euro op.

De Friestalige roman Omsjen van Anneke Sieperda is verschenen. De inwoonster van Sint Nicolaasga is geïnspireerd door de verhalen van haar 98-jarige moeder.

De druiven op De Heidepleats in Sint Nicolaasga zijn geoogst. De vijftien vrijwilligers hebben samen ongeveer driehonderd kilogram witte druiven geplukt.

De regionale hulpdiensten hebben sinds de coronacrisis weer samen kunnen oefenen. Brandweer, lokale en regionale politiekorpsen, Rijkswaterstaat en Wetterskip Fryslân waren op de Langweerder Wielen van de partij.

(Foto) Trainster Vrony de Jong werd op de trainingsavond verrast met trainer van het jaar.9 september vrony

Zorgboerderij Boerewille op de Noed in Sint Nicolaasga viert op zaterdag 18 september feest. Het is dan vijf jaar geleden dat Siebren Reijenga (30) en Ylona Veenje (30) eigenaar van de zorgboerderij en het Hooitel werden.

Radio Spannenburg heeft een extra etherfrequentie gekregen. De lokale omroep is vanaf nu ook via 106.7 FM te beluisteren. In totaal kunnen nu 105.000 inwoners via de FM naar Radio Spannenburg luisteren, een verdubbeling van het gebied.

Notaris Yntze Hoekstra (70) is met pensioen. Zijn bedrijf is van één kantoor in Sint Nicolaasga uitgegroeid tot zes kantoren.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!