Menu

zoeken

06102020 de oorsprong 3SINT NICOLAASGA – Hotel restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga wordt een groepsaccommodatie. Het gebouw krijgt volgend jaar een renovatie. Daarmee is de toekomst van het monumentale pand volgens eigenaren Vanessa en Jan-Willem Schlösser veilig gesteld.

De lockdowns, leegloop van personeel en het wegvallen van inkomsten hakten er bij uitbaters Vanessa en Jan-Willem Schlösser behoorlijk in. ,,Je staat als ondernemer met je rug tegen de muur. Wij waren net een eend op het water die wacht totdat hij wordt afgeschoten. Dat is geen fijn gevoel”, zegt Vanessa Schlösser.

Hoe meer maatregelen, hoe minder gasten in De Oorsprong. De leegstand van kamers deed ondernemers beseffen dat het zo niet langer ging. Het personeelstekort hielp ook niet mee. ,,Je bent een hotel en wilt 24/7 kwaliteit bieden. Je hebt dan twee keuzes: of de medewerkers zitten ziek thuis of je kwaliteit wordt minder. Uiteindelijk krijg je beide.” 

Verkocht en renovatie
Jan-Willem en Vanessa Schlösser huren het ontroerend goed van De Oorsprong. Het gebouw is deze maand aan nieuwe eigenaren verkocht. Schlössser houdt nog voor haarzelf wie dat zijn. Wel hebben de nieuwe eigenaren een band met de omgeving. ,,De nieuwe eigenaresse komt oorspronkelijk uit Friesland en heeft een passie voor het Friese paard.” De Oorsprong staat nu aan de vooravond van een grootse renovatie. De plannen staan nu nog in de kinderschoenen. ,,Als de plannen doorgaan, dan komt het De Oorsprong ten goede. Wij willen De Oorsprong bewaren, in ere herstellen en toekomstproof maken. Vooral het monumentale deel wordt er beter van. Voor ons kent deze crisis tot nu toe best een happy end. We komen er met z’n allen goed uit. Dat durf ik wel te zeggen.”

Lees het hele verhaal in De Zakenman van zaterdag 18 december 2021

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!