Menu

zoeken

211206 Zwemmers MaartenvanderWeijdenenBennoTuinstraBenno Tuinstra uit Scharsterbrug zwemt vrijdag 10 december in Dokkum met langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden. Hij legt de elf kilometer in een zogeheten stromingsbad af, terwijl Van der Weijden vanaf vrijdag in vier dagen tweehonderd kilometer zwemt. Met hun actie willen de beide mannen geld ophalen voor kankeronderzoek.

Tuinstra en zijn zwemmaat Michiel Sickler uit Oudehaske leggen hun tocht af in een stromingsbad naast het bad, waarin Van der Weijden zijn alternatieve elfstedentocht zwemt. Het duo koos voor de afstand vanwege een eerdere tocht, die ze voor hetzelfde goede doel zwemmen, “De Alternatieve Elf van Joure”. In 2020 zamelde Tuinstra daar ruim 15.000 euro mee in.

Maarten van der Weijden zwemt zijn Elfstedentocht om geld voor zijn eigen foundation in te zamelen. De opbrengst is specifiek bestemd voor onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Doel is om 35.000 eurobinnen te halen. Aan het eind van maandagochtend stond de teller op een bedrag van rond de 3.000 euro.

Foto: Anne Marije Abma

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!