Menu

zoeken

deynen 1SINT NICOLAASGA – Van Deynen smart solutions in Sint Nicolaasga is verhuisd. Broers Jeroen (44), Jorrit (43), Jasper (41) en Joep (38) van Deynen hebben hun uitzicht op de rooms-katholieke kerk verruild voor vrij zicht aan de Tsjûkemarwei even verderop in het dorp.

Het domoticabedrijf van de broers Van Deynen is vorige week geopend. Een feestje zit er met de coronamaatregelen voorlopig nog niet in. ,,Dat stellen we nog even uit”, zegt Jorrit van Deynen, ,,Misschien over een paar jaar als we twintig jaar bestaan.”

Beleven

Het gebouw aan de Kerkstraat werd met zijn 150 vierkante meter te klein. Nu hebben de broers meer dan het dubbele én een compleet belevingscentrum. In het hagelnieuwe pand zijn drie luisterruimtes, een bioscoop (in aanbouw) en een domoticaruimte. In die laatste komen demonstraties van in de muur gebouwde speakers, automatische gordijnen en lichtprogramma’s. In de showroom staat een 19-inch rack waarin de muziek, verlichting, netwerk, enz. wordt geregeld. De drie luisterruimtes op de begane grond liggen verscholen achter rookglazen deuren. De geluidsdichte kamer is het walhalla voor de muziekliefhebber: elk geluidje wordt maximaal beleefd. ,,Het is nog iets te perfect”, zegt Jorrit Van Deynen, ,,De beleving lijkt niet op de gemiddelde woonkamer. De gordijnen dempen te veel. We gaan dit nog aanpassen.” Beneden in de hal is de meterkast open gelaten. Klanten kunnen precies zien hoeveel ruimte de installaties innemen en hoe de aansluiting werkt.

Heden en toekomst

Het gebruik van domotica is al gewoon geworden. Lampen worden centraal bestuurd. De radio wordt via de mobiele telefoon of tablet bediend. De toekomstdeynen van domotica is in Sint Nicolaasga te ervaren. Zo zijn er dus luidsprekers in de muren of in het plafond weggewerkt en zijn luidsprekers vermomd als schilderijen. ,,We verwachten dat het steeds meer geautomatiseerd gaat worden. Het is al normaal dat je de grasmaaier met domotica bedient. Nog even en de grasmaaier bestelt er ook nieuwe graszoden bij. Of je koelkast die met de supermarkt communiceert. Melk op? Dat komt op het boodschappenlijstje te staan.”

Inbouw

Omdat domotica zo normaal wordt, zit Jorrit van Deynen graag aan tafel bij nieuwbouwplannen. ,,Als mensen hun huis in willen richten, maken wij samen een lichtplan. Voor de  verlichting werken wij vaak samen met onze partner Maretti. Vervolgens kan de installateur bekabelen. Wij installeren de apparatuur zelf. We trekken alleen geen kabels.” Ook het geluid en andere snufjes kunnen door de architect mee worden genomen in de plannen. ,,Als je vroeg in het proces aanschuift, heb je mogelijkheden om bijvoorbeeld luidsprekers in te bouwen. Als je een huis laat bouwen, is het slim om daar vroeg rekening mee te houden. Inbouw neemt ook de inbraakgevoeligheid weg. En we verkopen natuurlijk ook goede alarmsystemen”, lacht Van Deynen. 

Klanten

deynen 4Met name de muziekliefhebbers weten de weg naar Sint Nicolaasga te vinden. Naast de particuliere markt verkoopt Van Deynen ook systemen aan onder andere restaurants, kerken en kantoren. Op buitenterrassen hangen speakers. De luidsprekers hebben de vorm van plantenbakken, rotsen en andere uiterlijkheden die naadloos in de tuin opgaan. De kerk van Sint Nicolaasga is enkele jaren geledenn ook van de speakers voorzien. We mochten de kerk gebruiken om speakers te demonstreren aan klanten. Dat is mooi aan zo’n opdracht in het dorp. Het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen is door Van Deynen ook van apparatuur voorzien. ,,Daar hangt 115.000 watt aan luidsprekers, versterkers en kabels. We kregen er twee weken de tijd voor tijdens de winterstop. Dat was een enorme, maar fantastische klus.”

(foto's: De Zakenman)

 

 

 

 

 Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!