Menu

zoeken

verbouwing vreugdenhilk 2019 8SCHARSTERBRUG – Zuivelfabriek Vreugdenhil in Scharsterbrug heeft extra maatregelen genomen tegen geluidsoverlast voor omwonenden. Een van hen maakte bezwaar tegen het hernieuwde bestemmingsplan.

Vreugdenhil heeft inmiddels de overlast deels verholpen door onder andere kapotte dempers te vervangen. De melkpoederfabriek is vorig jaar uitgebreid. Omwonenden klagen sindsdien over meer geluid en een laagfrequent geluid. Bij de laatste metingen door de FUMo en gemeente De Fryske Marren is geen laagfrequent geluid vastgesteld. ‘Het kan zijn dat dat later wel het geval is’, staat in het rapport. De metingen worden hervat als de fabriek weer op volle capaciteit draait. Dat is op dit moment niet het geval.

Voor de woning aan de Hollandiastraat 52-54 is mogelijk sprake van een omissie. De woning is niet genoemd in de oude regels uit 1991. Deze MTG-waardes zijn hoger dan de waardes op en buiten de zonegrens. Voor genoemde woning is mogelijk sprake van een omissie, want deze is niet opgenomen in het besluit van de Minister, waar dat wel mocht worden verwacht.

De geluidsoverlast wordt door de gemeenteraad besproken tijdens het Petear op woensdag 24 november.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!