Menu

zoeken

FRM 9863 BewIDSKENHUIZEN – Luciënne Boelsma – Hoekstra (49) uit Idskenhuizen is voor de tweede keer lijsttrekker voor het CDA De Fryske Marren. De leden stemden donderdag tijdens de ledenraadvergadering met haar benoeming in.

Luciënne Boelsma – Hoekstra is sinds 2018 wethouder in gemeente De Fryske Marren. Van 2010 tot en met 2018 was ze raadslid voor het CDA. Boelsma – Hoekstra is betrokken bij de
gemeente. ,,Ik wil beleid maken op datgene wat in de praktijk speelt. Het draait tenslotte om de mensen.”

De Fryske Marren is volgens Luciënne Boelsma - Hoekstra een ‘prachtige gemeente’. ,,Wel moeten we ervoor zorgen dat we de gemeente voor iedereen leefbaar houden. De woningnood is een landelijk probleem. Wij hebben als gemeente een laag woningbestand. Ik zou graag spijkers met koppen willen slaan om hier wat aan te doen. Daarbij is het zaak dat we vooruitlopen op wat over dertig jaar nodig is.”

Leefbaarheid
Voor de leefbaarheid speelt de omgeving een belangrijke rol. ,,Ik vind het heel belangrijk dat deze gemeente aantrekkelijk blijft voor boeren. Natuur past bij landbouw. De boeren wordt ook al genoeg verteld wat zij moet doen. Laat hen gewoon hun werk doen.” De lijsttrekker hecht groot belang aan de verenigingen. ,,Corona heeft ons geleerd dat het verenigingsleven een grote rol speelt, zeker in de dorpen. We moeten ervoor zorgen dat we deze verenigingen in stand houden.”

Luciënne Boelsma – Hoekstra woont in Idskenhuizen, is melkveehouder, getrouwd met Michiel Boelsma en moeder van vier jongens in de leeftijd van zestien tot twintig jaar.

(Foto: CDA De Fryske Marren)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!