Menu

zoeken

150806 bukemantsjesSINT NICOLAASGA - Specialisten gaan medio augustus de asbest verwijderen, die onder de vloeren van het voormalige schoolgebouwtje aan de Finkeburen op de splitsing naar Idskenhuizen is aangetroffen. De sanering is de eerste stap om het pand geschikt te maken als woning. 

Gemeente De Friese Meren verkocht de voormalige peuterspeelzaal De Bûkemantsjes vorig jaar aan particulieren. Het bestuur van de peutervoorziening van destijds is inmiddels ook op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de asbest. Het gespecialiseerd bedrijf, dat de werkzaamheden uitvoerd, gaat er echter vanuit dat er in het verleden geen gevaar is geweest voor de gebruikers. 

Het pand moet flink worden verbouwd om het voor de woonbestemming geschikt te maken. Voor de asbestsanering zullen de specialisten de werkzaamheden in beschermende kleding moeten uitvoeren.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!