Menu

zoeken

Hoogspanningsmasten bij het Tjeukemeer aan de kant van Sint Nicolaasga tekenen scherp af tegen de lucht die wordt verlicht door de ondergaande zon. Mistbanken banen zich een weg over de weilanden.SINT NICOLAASGA – 3392 aansluitingen in Doniaga, Follega, Idskenhuizen, Langweer, Legemeer, Sint Nicolaasga, Sloten, Teroele en Tjerkgaast zaten maandagmiddag zonder stroom. De storing begon om 12.15 uur en duurde een uur. Inmiddels is bijna iedereen weer aangesloten.

De stroomstoring trof ruim veertig straten. Supermarkt Jumbo Altenburg in Sint Nicolaasga moest de deuren gesloten houden. Ook de benzinepompen van Nota’s Smederij waren tijdelijk buiten werking.

Netbeheerder Liander heeft de stroom via andere kabels omgeleid om iedereen weer snel aan te kunnen sluiten. Een bedrijf zit langer zonder stroom. ,,We zijn hard aan het werk om ook dit adres weer aangesloten te krijgen", zegt de woordvoerder. De oorzaak van de storing is onbekend. 

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!