Menu

zoeken

Barbara Visser Irona Groeneveld Fred VeenstraJOURE – Minister van Infrastructuur en Waterstaat Barbara Visser (VVD) kent de problematiek van de Scharsterrijnbrug in de A6, maar heeft een aquaduct niet toegezegd. De minister was maandag in Joure op werkbezoek.

Wethouder Irona Groeneveld van gemeente De Fryske Marren kaartte het probleem van de snelwegbrug bij de minister aan. ,,Het laatste jaar vonden hier 41 ongevallen plaats met in totaal zes slachtoffers. De Scharsterrijnbrug is een onveilig en onlogisch obstakel.” De minister keek volgens Groeneveld niet van de vraag op, maar ze heeft geen toezeggingen gedaan. ,,Dat was ook niet onze verwachting. Toch was de kans te mooi om te laten liggen.”

Wethouder Groeneveld en burgemeester Fred Veenstra boden de minister bij het afscheid een chocoladereep aan. Daarop staat een afbeelding van de Scharsterrijnbrug en het logo van gemeente De Fryske Marren.

Minister Barbara Visser was op werkbezoek in Joure. Aanleiding was de investeringsimpuls verkeersveiligheid vanuit het ministerie voor verkeersveiligheidsmaatregelen op het lokale en regionale wegennet. De Fryske Marren heeft 1,2 miljoen euro vanuit deze regeling ontvangen.

(Foto: v.l.n.r. Wethouder Irona Groeneveld, Minister Barbara Visser en burgemeester Fred Veenstra/gemeente De Fryske Marren)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!