Menu

zoeken

180103 Bus ArrivaSINT NICOLAASGA – Burgerpartij De Fryske Marren roept inwoners met een bijstandsuitkering waarvan de vervoerspas is geblokkeerd, zich bij hen te melden. De buskaart is bedoeld voor inwoners die deelnemen aan een re-integratie-, activerings- of inburgeringstraject.

Volgens de Burgerpartij worden de kaarten zonder kennisgeving vooraf geblokkeerd. ,,Zij komen er pas in de bus achter dat hun pas is geblokkeerd zonder enige kennisgeving vooraf.” De Burgerpartij heeft een aantal mensen gesproken die nadat zij gereageerd hadden op de oproep, vervolgens een uitnodiging kregen voor een persoonlijk gesprek op het gemeentehuis. In geen geval is volgens de partij de buskaart direct verlengd. De Burgerpartij wil graag weten hoe de werkwijze precies in elkaar steekt en roept daarom mensen op om zich te melden.

Volgens gemeente De Fryske Marren is de oproep onterecht. ,,De pas wordt alleen ingetrokken als men niet meer deelneemt aan het bijbehorende re-integratietraject, activeringstraject of inburgeringstraject of dit traject heeft afgerond. Het intrekken van de pas gaat altijd in overleg met de betrokkene”, zegt de woordvoerder.

Volgens de gemeente bespreken het Sociaal Wijkteam, Pastiel of De Wurkjouwer met de inwoner wanneer het traject wordt beëindigd. Daarbij wordt ook het beëindigen van de vervoerspas besproken. Vervolgens ontvangt de inwoner een brief van de gemeente, waarin staat dat de vervoerspas niet meer kan worden gebruikt.

(Foto: archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!