Menu

zoeken

Het gerechtsgebouw in Zwolle.Een van de Roemeense inbrekers, die op 22 november 2017 twee gokkasten van café Het Wapen van Friesland in Sint Nicolaasga leeghaalde, is tot vijf jaar cel veroordeeld. De inmiddels 31-jarige man ging er met anderen ‘s nachts op uit om snelkraken van gokkasten in cafe’s te plegen. Ook stalen de mannen op verschillende plaatsen koper. Aan een metaalhandel moet de man – of zijn kompaan – 11.000 euro schadevergoeding betalen.

De Roemeen is vorig jaar al veroordeeld, maar rechtbank Overijssel publiceert de uitspraak deze week. Daaruit blijkt dat de politie de Roemeense bende lange tijd in het vizier had. Telefoons werden afgetapt en gesprekken afgeluisterd. Uit de verkregen historische telecommunicatiegegevens blijkt dat de telefoon van de veroordeelde Roemeen op 22 november 2017 omstreeks 04.15 uur zendmastlocaties in de buurt van Sint Nicolaasga aanstraalde.

De daders hebben zich de toegang tot het café verschaft door de ruit van de achterdeur aan de zijkant van het pand in te slaan. De inbraak stond op bewakingsbeelden. Ook een derde man, die buiten op de uitkijk stond, werd gefilmd. De beelden zijn in het televisieporgramma Opsporing Verzocht getoond. Een politieman herkende de Roemenen toen.

Bij de inbraak in Sint Nicolaasga werd in totaal zo’n duizend euro buit gemaakt. De bij de diefstal gebruikte auto is verbeurd verklaard.

Bij de foto:

De rechtbank in Zwolle

Foto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!