Menu

zoeken

Vegelinstraat 2SINT NICOLAASGA - Huurders van Dynhus krijgen de mogelijkheid om met initiatieven te komen om de leefbaarheid in hun buurt of wooncomplex nog leuker te maken. De initiatieven kunnen op een bijdrage van de woningcoöperatie rekenen. Met Buurtkans wil Dynhus zoveel mogelijk huurders stimuleren om met ideeën te komen.

De woningcorporatie wil vooral samenwerken met huurders en organisaties om de leefbaarheid in buurten en plaatsen te vergroten en het contact met elkaar te bevorderen. Om samen met de huurders te sparren over mogelijke ideeën, organiseert de woningcorporatie vanaf 21 september kletstafels op meerdere locaties. Voor mensen die nog wat inspiratie kunnen gebruiken, is het mogelijk aan de kletstafels samen met buurtbewoners en medewerkers van Dynhus verder te praten over de ideeën. Wanneer de kletstafels op welke plek staan, is te vinden op dynhus.nl/buurtkans. Vooraf aanmelden is nodig vanwege de coronamaatregelen en kan ook via de website van Dynhus.

Met de actie ‘Buurtkans’ ontvangt iedere huurder een waardebon van vijftig euro die men kan verzilveren als er samen met de buren een initiatief wordt opgezet. Alles is mogelijk, zolang het de sociale samenhang en de leefbaarheid blijvend vergroot. En men het initiatief zelf gaat uitvoeren. Huurders worden daarbij extra gestimuleerd zoveel mogelijk buurtgenoten te betrekken. Hoe meer buurtbewoners meedoen, hoe hoger het verzamelde bedrag wordt.

Vanaf tien huishoudens ontvangt men zelfs een bonus. Bovendien wordt één winnaar gekozen door een onafhankelijke jury. De winnaars krijgen een verdubbeling van het ingezamelde bedrag. Nummer twee en drie ontvangen respectievelijk 500 en 250 euro extra. Ideeën voor initiatieven kunnen worden aangemeld via de website dynhus.nl/buurtkans. Daar worden alle initiatieven getoond. Deze initiatieven kan men delen via social media, om meer buurtgenoten voor het initiatief te enthousiasmeren. Ook kunnen buurtbewoners zien welke initiatieven er zijn en zich daarbij aansluiten. Meer informatie over de actie ‘Buurtkans’ is ook te vinden op de website van Dynhus. De actie loopt tot en met 31 oktober van dit jaar.

(Foto: Vegelinstraat in Sint Nicolaasga/De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!