Menu

zoeken

150804 Onbemand tankstation SlotmolenSINT NICOLAASGA - De komst van een onbemand tankstation aan de Tsjûkemarwei in Sint Nicolaasga is een stap dichterbij. Geruime tijd bleef het rustig rondom het initiatief. Fieten Oliehandel uit Hollandscheveld heeft inmiddels een vergunning aangevraagd. 

Het bedrijf heeft verschillende onbemande tankstations in Groningen en Drenthe en wil er ook één in Sint Nyk vestigen. Volgens woordvoerder Jan van der Veen van de gemeente De Fryske Marren wordt de procedure nu in gang gezet. ,,De plannen zijn nog maar net voor het eerst ingediend en de vergunningsprocedure gaat nu lopen. Binnen enige tijd volgt op basis van de aangeleverde aanvraag een eerste besluit van het college van burgemeester en wethouders op de aanvraag. Daar kunnen belanghebbenden een zienswijze op indienen. Die zienswijzen worden dan verwerkt in het definitieve besluit".

Enkele jaren geleden werd er in het bestemmingsplan voor de uitbreiding van Slotmolen al rekening gehouden met de komst van een onbemand tankstation. Aan de zuidkant, de rand van het bedrijventerrein, zou een plek voor dit doel moeten worden ingericht. ,,De aanvraag is uiteraard ook gericht op deze locatie", aldus Van der Veen.

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!