Menu

zoeken

Forensisch specialisten onderzoeken zwemplaats De Ulesprong aan het Tjeukemeer op sporen in verband met de vondst van een lichaam. De politie houdt rekening met een misdrijf. Voorbijgangers vonden het lijk, dat voor het hek van de parkeerplaats van de vroegere homo-ontmoetingsplaats staat. De politie doet uitgebreid onderzoek op het recreatieterrein en in de rietkragen van de A6, die ter plekke dwars door het Tjeukemeer loopt. Een politieboot houdt pleziervaarders op afstand. Een helikopter maakt foto's vanuit de lucht. De Uilesprong was woensdag nog druk bezocht. Vandaar dat de politie ervan uitgaat, dat het misdrijf in de nacht of vroege ochtend heeft plaatsgevonden. Onbekend is of de man of vrouw – de identitiet is nog niet vrijgegeven – ook op het parkeerterrein om het leven is gebracht.SINT NICOLAASGA - De hoofdverdachte (36) in de drugs-, wapen- en mensenhandelzaak rond de Kringloophal in Oosterwolde is veroordeeld tot een celstraf van 11 jaar. Hij zat eerder vast vanwege het dumpen en in brand steken van het lichaam van Omar Kourrich die later werd aangetroffen op het parkeerterrein bij Ulesprong in Sint Nicolaasga.

Een 35-jarige Groninger van Sloveense afkomst, de rechterhand van de hoofdverdachte, krijgt 9 jaar gevangenisstraf. Tegen beide kopstukken in deze zaak, ‘Ultegra’ genaamd, was 10 jaar geëist.

Lees het hele verhaal bij Omrop Fryslân en bij de Leeuwarder Courant. 

(Foto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!