Menu

zoeken

Auckland, oktober 2017 - Op het terras van Dr Rudi's Rooftop Brewing Co. in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland toost Jorrit de Haan met Sanne van der Beek. Hij ontmoette haar en haar vriendin tijdens een reis met Mike Wu, die hij na afloop van zijn studie in het Australische Melbourne in 2017 maakte.Vanwege een coronauitbraak onder jongeren in het dorp houdt café Het Wapen van Friesland te Sint Nicolaasga de deuren in elk geval tot en met 13 juli 2021 dicht. Met die maatregel willen de eigenaren hun verantwoordelijkheid nemen om het weer oplopende aantal besmettingen te voorkomen. In een reportage op Omrop Fryslan zegt mede-eigenaar Reggy Meurs zich verantwoordelijk te voelen, ,,al valt niet te bewijzen dat het bij ons vandaan komt.

Het Wapen van Friesland gaat straks weer open met een batterij aan maatregelen, die de verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. Straks worden niet meer dan maximaal vijftig personen tegelijk in de zaak toegelaten, mogen er maximaal acht mensen aan één tafel zitten en wordt iedereen verplicht een zitplek in te nemen.

,,We zien het misgaan, daarom hebben we de maatregel genomen om vijf dagen dicht te gaan'', aldus Van Meurs voor de Omrop. Hij zegt te willen voorkomen dat zijn café een brandhaard voor het dorp wordt. Onder het personeel zijn geen besmettingen vastgesteld. Meer op Omrop Fryslân.

Foto: Noordoost.nl



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!