Menu

zoeken

200817 heropening sporthal Donia (3)SINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren scheldt de huur voor amateursportorganisaties kwijt. Over de periode 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2020 hoeven zij geen huur te betalen. 

Door de coronamaatregelen bleven de kantines gesloten. De verenigingen hebben daardoor geen inkomsten gehad. Om de huurders tegemoet te komen en verhuurders hier geen financiële schade van te laten hebben, is de Tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19 (TVS) opgesteld.

De Fryske Marren wil ook inkomstenderving (gedeeltelijk) compenseren. Dit is alleen mogelijk als de gemeente aan alle voorwaarden van het Rijk voldoet.

Vanaf 9 maart tot en met 3 mei 2021 staat de regeling opnieuw open voor de verhuurders van sportaccommodaties die (een deel van) de huursom in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020 hebben kwijtgescholden aan amateursport organisaties. Voor de vervolgregeling is in totaal 30 miljoen euro beschikbaar. Bij overschrijding van het beschikbare bedrag wordt er naar rato verstrekt.

(Foto: archief De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!