Menu

zoeken

150724 Langweer Skutsje vol ornaatLANGWEER - Mocht Langweer vrijdagmiddag het SKS-kampioenschap op haar naam schrijven, dan worden schipper Johannes Meeter en zijn bemanning zaterdagavond met een groots feest binnengehaald. De Businessclub en de horecagelegenheden organiseren het ontvangst.

Langweer is nog in een hevige titanenstrijd verwikkeld met het Jouster skûtsje. Mocht de Swan op de Snitsermar bij de eerste zeven en voor de Oeral Thús eindigen, dan gaat de titel na 35 jaar weer naar het watersportdorp aan de Langwarder Wielen. Vrijdagavond worden de prijzen in Sneek uitgereikt.

De Twee Gebroeders meert bij het kampioenschap zaterdagavond tussen zes en zeven uur aan in de oude haven. Het feest staat rond half acht gepland. Grote artiesten zullen live-muziek verzorgen. De namen van Nick en Simon circuleren. 

Loco-burgemeester Jannie Schouwerwou van De Fryske Marren kan sowieso haar agenda voor zaterdag leeg maken. Wat de uitslag vrijdagmiddag ook wordt, de titel gaat naar een skûtsje uit haar gemeente. Schouwerwou is of 's middag aanwezig op het Douwe Egbertsplein in Joure, of 's avonds op de Stevenshoek in Langweer. Er wordt geen huldiging door de gemeente georganiseerd. ,,Dat is aan de dorpen", aldus woordvoerder Jan van der Veen.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!